En tragisk helikopterulykke

En tragisk helikopterulykke

Helikopter Foto: Halvor Erikstein

I går ble vi vitne til en tragisk hendelse da et helikopter gikk i sjøen under en øvelse rett utenfor Bergen, en hendelse som resulterte i tap av liv. 

Foto: Halvor Erikstein

– Vi i SAFE ønsker først og fremst å uttrykke vår medfølelse og støtte til de etterlatte og alle berørte av denne tragiske ulykken. Våre tanker går til familien, venner og kollegaer av den omkomne, sier forbundsleder Raymond Midtgård. 

Raymond Midtgård Foto: Rebecca Bjerga
Raymond Midtgård Foto: Rebecca Bjerga

Det var et Sikorsky S-92 helikopter som havarerte onsdag kveld utenfor Sotra. Én person er omkommet og fem andre er skadet i ulik grad. Det søkes fremdeles etter vrakrester. Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent.

– Sikkerhet for våre medlemmer og alle som arbeider offshore er det viktigste for oss. Vi forstår bekymringen denne ulykken skaper. Vi jobber aktivt for å samle all tilgjengelig informasjon om ulykken, sier Midtgård.

Forbundslederen ble intervjuet av E24 om ulykken og situasjonen som nå oppstår i forbindelse med helikoptertransporten offshore. Han er glad for at Equinor melder om at de setter helikoptertrafikken midlertidig på pause.

Skjermbilde fra artikkelen publisert i E24
Skjermbilde fra artikkelen publisert i E24

På dette tidspunktet har vi ingen ytterligere informasjon utover det som allerede er publisert i offisielle mediekanaler. 

– Vi skal holde medlemmene oppdatert så snart mer informasjon blir tilgjengelig, sier Midtgård. 

Mats Thune, forbundssekretær i SAFE sitter i samarbeidsforumet for helikoptersikkerhet på norsk sokkel. Han har dialog med helikopter produsenten og relevante myndigheter.

Mats Thune Foto: Rebecca Bjerga
Mats Thune Foto: Rebecca Bjerga

– Vi er i tett dialog med helikopter produsenten, relevante myndigheter og andre kanaler for å forstå årsaken til ulykken, sier Thune.

SAFE oppfordrer medlemmer som har bekymringer eller trenger støtte i denne vanskelige tiden, til å henvende seg til sine respektive selskaper.